Toggle Nav

Onderliggers

Onderliggers of regels nodig voor het aanleggen van uw vlonder of houten terras? Gebruik deze mooie hardhouten onderliggers om uw terras aan te leggen.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Niové onderligger geschaafd hardhout 40x62x3500mm
  Niové onderligger geschaafd hardhout 40x62x3500mm
  € 35,28
  Levertijd: 2 werkdagen
 2. Niové onderligger geschaafd hardhout 40x62x4500mm
  Niové onderligger geschaafd hardhout 40x62x4500mm
  € 45,35
  Levertijd: 2 werkdagen

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Onderliggers

Onderliggers hardhoutOnderliggers worden als regel gebruikt bij vlonderplanken en dekdelen. Bijvoorbeeld voor het maken van terras. Deze hardhouten onderliggers zijn gemaakt van Niové hout. Niové wordt vaak gewaardeerd vanwege de kleur. Het kernhout is oranjebruin versgezaagd. Nadonkerend van licht tot donker roodbruin. Als deze houtsoort vers gezaagd is heeft het een peperachtige geur. Het wordt gebruikt als dekdeel, onderligger en paal.


Afmetingen

Deze hardhout onderliggers zijn verkrijgbaar in afmeting 40x62 mm (4,2x6,2 cm) in verschillende lengtes. Bijvoorbeeld een onderligger lengte 335cm.

Niové hout

Niové hout wordt veel gebruikt voor onderligers, vlonderplanken (terrasdelen), schuttingen enz. Ook geschikt voor meubelen, maar in massieve vorm is het daarvoor te zwaar. Niové hout is geschikt voor binnen- en buitenwerk. Denk aan kozijnen, betimmeringen, trappenhuizen, stofdorpels, wagonvloeren, draaiwerk, fineer.  De houtsoort Niové is goed te bewerken. De oppervlakafwerking is goed. Niové bevat geen kiezel. Voorboren is noodzakelijk. De houtsoort laat zich ook goed lijmen. Enige tijd na het schaven kan een witachtige poeder op het oppervlak verschijnen. Dit kan makkelijk met een droge of iets vochtige doek worden verwijderd en heeft geen nadelige gevolgen voor het bewerken of afwerken van Niové onderliggers. 

Duurzaamheid

Niové houten onderliggers voldoen aan duurzaamheidsklasse 1. Daarmee zijn deze vergelijkbaar met teak onderliggers.

Gewicht

Niové hout is zwaar hout. Het gewicht varieert van 800 tot  1000 kg per m3 (bij 12% vochtgehalte)

VELUX

Trespa® platen en montage toebehoren

Keralit gevelbekleding en dakranden

Svedex binnendeuren

Fermacell platen

Rockwool isolatie