Toggle Nav

Vlonderplanken / dekdelen

Vlonderplanken nodig voor het aanleggen van uw vlonder? Deze vlonderplanken worden ook wel dekdelen, vlonderdelen, vlonderhout, terrasplanken terrasdelen of loopdekdelen genoemd. Gebruik deze mooie hardhouten vlonderplanken om uw terras aan te leggen.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Dekdeel 27x140mm Hardhout (Bilinga)
    Dekdeel 27x140mm Hardhout (Bilinga)
    € 28,82
    Levertijd: 2 werkdagen

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Vlonderplanken / dekdelen

Vlonderplanken / dekdelen hardhoutVlonderplanken ofwel dekdelen worden buiten toegepast. Bijvoorbeeld voor het maken van terras. Deze vlonderplanken zijn gemaakt van hardhout. De houtsoort is Niové. Niové wordt vaak gewaardeerd vanwege de kleur. Het kernhout is oranjebruin versgezaagd. Nadonkerend van licht tot donker roodbruin. Als deze houtsoort vers gezaagd is heeft het een peperachtige geur. Het wordt gebruikt als dekdeel, onderligger en paal.


Afmetingen

Deze hardhout vlonderplanken zijn verkrijgbaar in afmeting 28x145 mm (2,8x14,5 cm) in verschillende lengtes. Bijvoorbeeld een vlonderplank lengte 210cm, 240cm, 270cm, 400cm en 480cm.

Niové hout dekdelen

Niové hout wordt veel gebruikt voor vlonderplanken (terrasdelen), schuttingen enz. Ook geschikt voor meubelen, maar in massieve vorm is het daarvoor te zwaar. Niové hout is geschikt voor binnen- en buitenwerk. Denk aan kozijnen, betimmeringen, trappenhuizen, stofdorpels, wagonvloeren, draaiwerk, fineer.  De houtsoort Niové is goed bewerkbaar. De oppervlakafwerking is goed. Niové bevat geen kiezel. Voorboren is noodzakelijk. De houtsoort laat zich ook goed lijmen. Enige tijd na het schaven kan een witachtige poeder op het oppervlak verschijnen. Dit kan makkelijk met een droge of iets vochtige doek worden verwijderd en heeft geen nadelige gevolgen voor het bewerken of afwerken van Niové dekdelen

Duurzaamheid

Niové houten dekdelen voldoen aan duurzaamheidsklasse 1. Daarmee zijn deze vergelijkbaar met teak dekdelen.

Gewicht

Niové hout is zwaar hout. Het gewicht varieert van 800 tot  1000 kg per m3 (bij 12% vochtgehalte)

VELUX

Trespa® platen en montage toebehoren

Keralit gevelbekleding en dakranden

Svedex binnendeuren

Fermacell platen

Rockwool isolatie